Bekijk welke risico’s er o.a. zijn voor jouw horecabedrijf

9 november 2022 – Of het nu om een restaurant gaat, een café, een snackbar of een hotel. De visie is hetzelfde: je wilt tevreden gezichten bij je gasten.

Voor- en achterkant

Wat we aan de buitenkant vooral zien zijn de locatie, goed personeel, heerlijk eten en lekkere drankjes. Maar we moeten de zaken aan de achterkant niet vergeten.

Een brand kan zorgen dat de locatie niet of nauwelijks begaanbaar is. Ziek personeel kan zorgen voor een hoge werkdruk en in het ergste geval een sluiting en defect apparatuur kan zorgen voor derving met als gevolg geen verkoop en hierdoor geen winst.

Om langdurige stilstand te voorkomen zijn er diverse mogelijkheden om je te verzekeren. De meest belangrijke en voorkomende verzekeringen zijn:

Bedrijfsschade

Mocht je door bijvoorbeeld een brand je bedrijf tijdelijk moeten sluiten dan verlies je hierdoor omzet, de loonkosten en de vaste lasten daarentegen lopen allemaal door. Bedrijfsschadeverzekering beschermt je horecabedrijf tegen verlies van nettowinst en doorlopende vaste lasten.

Aansprakelijkheid

Jij als werkgever bent niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid voor het personeel maar ook voor de gasten.

Stel, een medewerker komt tijdens het werk ten val en raakt hierbij een collega welke op haar beurt ook ten val komt en hierbij haar pols verstuikt. Tijdens hetzelfde ongeluk is bij één van de gasten die op dat moment aan tafel zit te werken het dienblad met koffie over zijn laptop gevallen. Met als gevolg dat zijn laptop het niet meer doet. Zowel de medewerker met de verstuikte pols als de heer met de kapotte laptop stellen jou aansprakelijk. Wat nu? Ook al zit een ongeluk in een klein hoekje en kan je door maatregelen te nemen de kans op ongelukken verkleinen, toch kan het in sommige gevallen gigantisch uit de hand lopen en kan het, als je aansprakelijk wordt gesteld, zelfs leiden tot een faillissement. Door je op een juiste manier te laten verzekeren hoef je je geen zorgen te maken over eventuele kosten.

Ziekteverzuim

Een bedrijf draait o.a. op goed personeel. Het is daarom belangrijk dat jij de juiste maatregelen treft om ziekteverzuim daar waar kan te voorkomen. Maar wat als er een werknemer voor lange periode uit de running is? De eerste twee ziektejaren moet het loon van de zieke werknemer doorbetaald worden. Dit kan flink in de papieren lopen. Zorg daarom dat je jouw ziekteverzuimverzekering op orde hebt.

Ieder bedrijf is anders en heeft een andere dekking nodig als het bedrijf die naast hem is gevestigd. Daarom gaat het allemaal om maatwerk.

NeemDirk zoekt de beste passende verzekeringen bij jouw bedrijf.

NeemDirk

Terug naar overzicht

Laat een review achter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.